Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها به بخش جدانشدنی زندگی تبدیل شده است و استفاده از استیکر و ایموجی نیز جزء مهمی از فرآیند ارتباطی در فضای مجازی را شکل می‌دهد. نشان دادن عواطف و حالات روانی اغلب با استفاده از ابزاری به نام استیکر یا ایموجی انجام می‌شود. استیکر‌هایی که ابتدا اغلب وارداتی و خارجی بودند، اما چند سالی است نمونه‌های وطنی که همخوانی بیشتری با فرهنگ بومی دارند در حال تولید هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال سومین جایزه سالانه استیکر در حال برگزاری است.

بیشتربخوانید

چرا موفقیت «گل آقا» تکرار نمی‌شود؟

بهرام عظیمی، رئیس هیئت داوران این دوره از جایزه سال «استیکر» درباره کاربرد استیکر در روابط امروز انسان‌ها با یکدیگر توضیح می‌دهد: «امروزه معمولاً هر کسی که با گوشی موبایل، لپ‌تاپ و تبلت کار می‌کند از استیکر و این راه ارتباطی برای انتقال مفاهیم و احساسات خود بهره می‌گیرد، البته بسیاری هم هستند که در مکالمات خود اصلاً از استیکر استفاده نمی‌کنند و تمام حسشان را در پیام متنی می‌نویسند.»

عظیمی می‌افزاید: «استیکر در واقع نوعی ایموجی است که البته از جهاتی پیشرفته‌تر است. گمان می‌کنم ابتدا یک آدم تنبل ایموجی را اختراع کرده است تا حس خود را با آن‌ها نشان دهد و دیگر ننویسد، زیرا ایموجی بیان سریع احساسات است و باعث می‌شود آدم‌ها وقت کمتری برای گفتگو صرف کنند و بسیاری از پیام‌ها به صورت تصویری منتقل شود. به تبع آن امروزه افراد بسیاری از این امکان استفاده می‌کنند و علاوه بر انتقال احساسات به مخاطب گاهی برای شوخی کردن، کنایه زدن به طرف مقابل و ابراز عصبانیت هم کاربرد دارد و موجب می‌شود مکالمات ما خیلی سریع‌تر انجام شود، حتی ممکن است در طول روز پیش بیاید که با یک نفر چت کنیم و اصلاً برای هم چیزی ننویسیم و تنها با این شکلک‌ها باهم صحبت کنیم.»

این انیماتور با اشاره به استیکر‌هایی که بسیار شبیه خود افراد هستند، اظهار می‌کند: «از زمانی که این قابلیت ایجاد شد که افراد می‌توانستند استیکر‌های شبیه به صورت خودشان را طراحی کنند، این انتقال احساسات تأثیر بیشتری پیدا کرد. به طور مثال شما فکر کنید یک نفر هنگام عصبانیت استیکر خشمگین شبیه به خودش را ارسال کند، در این صورت چهره عصبانی همان فرد برای آدم تداعی می‌شود و باور می‌کنیم که او واقعاً خشمگین است.»

طراحی استیکر بر اساس فرهنگ ایرانی
رئیس هیئت داوران سومین دوره جایزه سال «استیکر» درباره رویکرد «ایران فرهنگی» در این جشنواره توضیح می‌دهد: «در این جشنواره استیکر‌هایی طراحی می‌کنیم که برگرفته از فرهنگ ما هستند. به عنوان مثال تاکنون اگر می‌خواستیم هنگام چت کردن عشق خود را به کسی ابراز کنیم از یک تصویر و استیکر خارجی استفاده می‌کردیم، اما الان می‌توانیم عشق را با یک تصویر بانمک ایرانی نشان دهیم.»

عظیمی ادامه می‌دهد: «یعنی اینکه عشق و احساساتی که قرار است در پیام از طریق ایموجی و استیکر انتقال دهیم، می‌تواند برگرفته از فرهنگ خودمان باشد که اتفاقاً بامزه‌تر هم می‌شود، البته باید بگویم که هدف ما در اینجا طرح وطن‌پرستی نیست، زیرا در این صورت باید کل استیکر‌های موجود را دور بیندازیم و از همان ایموجی‌های قدیمی استفاده کنیم که برای هیچ کجا نیستند، هر چند برخی از این ایموجی‌ها هم از رنگ و نژاد خاصی پیروی می‌کنند. ما به این دلیل سراغ استیکر می‌رویم که این مراوده کلامی و تصویری که در طول روز باهم داریم جذاب‌تر شود، حالا این جذابیت می‌تواند با استفاده از مؤلفه‌های فرهنگی خودمان هم باشد.»

استیکر جنبه آموزشی دارد
این هنرمند درباره جنبه آموزشی استفاده از استیکر شخصیت‌های ادبی و سینمایی می‌گوید: «در دل این گفتگو‌ها و رد و بدل شدن استیکر‌ها می‌تواند جنبه‌های آموزشی هم وجود داشته باشد. به طور مثال زمانی که برای اولین بار استیکر یک نویسنده را برای پسر خودم می‌فرستم صددرصد از من سؤال می‌کند که «بابا این کیست؟»، زیرا تاکنون با این شخصیت آشنا نبوده و در اینجا من می‌توانم این نویسنده را به او معرفی کنم و این مسئله برای کودکان و نوجوانان جنبه آموزشی دارد یا زمانی که از مؤلفه‌های دیگری مانند توپ پلاستیکی، سیخ کباب یا مثلاً شخصیت رستم برای استیکر استفاده می‌کنیم، این استیکر‌ها می‌تواند در عین انتقال پیام به مخاطب حس بامزه و خاطره‌انگیزی هم داشته باشد.»

وی با بیان اینکه جشنواره «استیکر» با موضوع و محتوایی که دارد رشته‌های مختلف هنری را کنار هم جمع کرده است، خاطرنشان می‌کند: «قبل از برگزاری این جشنواره رشته‌های مختلف هنری هر کدام در جشنواره‌های خاص خود امکان حضور داشتند، مثلاً مسابقه‌ای مخصوص طراحان گرافیک وجود داشت یا جشنواره‌ای برای نقاشان یا مسابقه‌ای که تنها کاریکاتوریست‌ها و کارتونیست‌ها می‌توانستند در آن شرکت کنند، اما در این جشنواره امکان حضور هنرمندان با مهارت‌های مختلف وجود دارد.»

استیکر‌های ایرانی، نیازمند حمایت
عظیمی تأکید می‌کند: «در واقع این اولین جشنواره در ایران است که موضوعش طوری طراحی شده است که هنرمندان بسیاری از رشته‌های مختلف می‌توانند در آن شرکت کنند و به نوع خود اتفاق عجیبی ا‌ست. همچنین تنها جشنواره در ایران است که خروجی آن پس از مدت کوتاهی پس از پایان مسابقه در دسترس عموم مردم قرار می‌گیرد. این استیکر‌ها در پیام‌رسان آیگپ بارگذاری می‌شوند یا اگر این پیام‌رسان بخواهد، می‌تواند این استیکر‌ها را عمومی کند تا همه مردم از آن استفاده کنند.»

وی درباره قابل فهم بودن استیکر‌ها برای عموم مردم توضیح می‌دهد: «خروجی جشنواره «استیکر» به نوعی است که همه مردم آن را درک می‌کنند، زیرا یک نمایشگاه نقاشی، طراحی، کاریکاتور و کارتون نیست که مخاطب خاص خود را داشته باشد و حتی گاهی مخاطبان مفاهیم برخی از آثار را متوجه نشوند، بلکه این استیکر‌ها به دلیل اینکه مردم پیش‌تر مشابه آن را دیده‌اند و در رابطه با فرهنگ ایرانی طراحی شده است، برای آن‌ها جذاب، آشنا و قابل فهم است و کاربرد آسانی هم دارد.»

عظیمی در پایان خاطرنشان می‌کند: «جشنواره «استیکر» رویداد بزرگ و بااهمیتی است که شکر خدا اکنون سومین دوره آن هم در حال برگزاری است، اما هنوز بسیاری از مدیران و مسئولان فرهنگی- هنری کشور ما به بزرگی این جشنواره و اهمیت این مسئله پی نبرده‌اند که جای تأسف دارد.»

مراسم اختتامیه سومین جایزه استیکر، ۲۱ دی‌ماه همزمان با روز جهانی استیکر برگزار خواهد شد.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: استیکر جدید انیمیشن ایرانی استیکر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۳۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار باورنکردنی: با صلاح خیال‌تان راحت باشد!

به گزارش "ورزش سه"، لیورپول روز گذشته در چهارچوب رقابت‌های هفته سی و ششم لیگ برتر انگلیس روبروی تاتنهام به میدان رفت و در یک بازی جذاب و تماشایی توانست با نتیجه 2-4 برابر این تیم به پیروزی برسد و سه امتیاز مهم را از آن خود کند.

با وجود نتایج نه چندان خوب در چند هفته اخیر، به نظر می‌رسد که لیورپول هنوز هم به کسب عنوان قهرمانی لیگ برتر در این فصل امیدوار است و کسب پیروزی برابر تاتنهام باعث شد که همچنان در جمع مدعیان حضور داشته باشد. تیم یورگن کلوپ به رهبری محمد صلاح توانست به امتیاز ۷۸ برسد تا امیدش را از دست ندهد.

این بازیکن یکی از جذابیت‌های لیگ برتر انگلیس برای هواداران است چون سال به سال رکوردهای جذابی را به ثبت می‌رساند و نشان داده است که یکی از مهم‌ترین مهره‌ها و اعضای یکی از بزرگ‌ترین تیم‌های حاضر در فوتبال این کشور است.

رهبر تیم ملی مصر در حال حاضر توانسته اسن حداقل ۲۵ گل در شش فصل از هفت فصلی که پیراهن لیورپول را به تن داشته است به ثمر برساند. او در این فصل ۱۸ گل در لیگ برتر، پنج گل در لیگ اروپا، یک گل در جام اتحادیه و یک گل هم در جام حذفی وارد دروازه حریفان کرده است.

یکی دیگر از نقاط قوت صلاح در ارسال پاس گل است که در بازی برابر تاتنهام هم توانست یکی از آنها را برای هاروی الیوت ارسال کند و این بازیکن ۲۱ ساله با یک شوت باورنکردنی و درخشان توانست دروازه حریف را باز کند.

همین پاس گل به صلاح کمک کرد که به اولین بازیکنی در تاریخ رقابت‌های لیگ برتر انگلیس تبدیل شود که توانسته است در سه فصل متوالی آمار تعداد گل بیشتر از ۱۰ و تعداد پاس گل بیشتر از ۱۰ را به ثبت برساند.

علاوه بر این، این پنجمین فصلی است که صلاح در آن توانسته است بیشتر از ۱۰ گل به ثمر برساند و حداقل ۱۰ پاس گل ارسال کند. او پیش از این در فصل‌های 23-2022، 22-2021، 20-2019 و 18-2017 هم آماری مشابه را ثبت کرده بود. نکته جالب ماجرا اینجا است که تنها یک بازیکن پیش از این موفق به ثبت چنین رکوردی در رقابت‌های لیگ برتر انگلیس شده که وین رونی افسانه‌ای بود.

لیورپول در دو بازی باقی مانده از رقابت‌های لیگ برتر انگلیس باید دوشنبه هفته آینده روبروی استون ویلا و میدان برود و یکشنبه هفته بعد از آن به مصاف ولورهمپتون خواهد رفت. آنها باید تحت هر شرایطی در این دیدارها به پیروزی برسند اما در عین حال امیدوار باشند که فولام بتواند در دیدار برابر تیم پپ گواردیولا آنها را همراهی کند و آرسنال هم در بازی مقابل منچستریونایتد امتیاز از دست بدهد.

احتمال کسب عنوان قهرمانی در این فصل برای آنها بسیار پیچیده است اما نکته مثبت در تمامی شرایط این است که آنها می‌توانند در فصل آینده بار دیگر به رقابت‌های لیگ قهرمانان اروپا برگردند. هر چند نباید فراموش کرد که قرارداد صلاح با لیورپول در تابستان سال آینده به پایان خواهد رسید و شاید این آخرین فصل حضور او در آنفیلد بود.

دیگر خبرها

  • اینستاگرام با Add Yours امکان اشتراک‌گذاری آهنگ را فراهم کرد
  • بمب‌های عظیمی که رفح را منفجر کرد
  • ماجرای مخفیانه زنان یک روستا که سوژه شد
  • آیفون ۱۶ و تغییراتی که راحت لو رفت!
  • ارونوف خیال پرسپولیسی ها را راحت کرد!
  • آمار باورنکردنی: با صلاح خیال‌تان راحت باشد!
  • پاسخ به یک ابهام بزرگ درباره فصل جدید «پایتخت»
  • پاسخ به یک ابهام بزرگ دربراه فصل جدید «پایتخت»
  • نفس راحت پائز: تیم ملی تا دندان مسلح شد
  • مستند کوتاه ایرانی «با قید محرمانگی» در اوبرهاوزن آلمان